Adventní koncert 2009

Kdo dnes večer přišel do kostela v Kostelní Bříze a nenechal se odradit trošku složitým přístupem, ten na 10. prosinec 2009 nezapomene. Konal se 2. vánoční koncert, na který přijali pozvání naši již známí – paní Smržová a pan Rojík a u nás nováčci – sokolovský komorní smíšený pěvecký sbor La Dolce Vita. Uvedli nás, obecenstvo, do sváteční adventní nálady. Zpívali staré písně, české, anglické a ruské, a také ke zpěvu přizvali diváky. Zážitek to byl silný. Velmi nás potěšila nabídka La Dolce Vita, že se rádi zúčastní i příštího koncertu. Za nabídku jim patří upřímný dík a můžu slíbit, že naše srdečné pozvání dostanou.

Dík za krásný večer však nepatří jen oběma hudebním uskupením, ale také velkému Vláďovi, Táně, Markétce, menšímu Vláďovi a Jirkovi, dále pak pánům Tkáčovi a Rehákovi. Je jejich zásluhou, že kostel byl bezvadně připravený, že se hosté mohli ohřát horkým punčem a čajem a ochutnat vánoční cukroví. Že se mohli potěšit vánočním smrkem vkusně vyzdobeným, posedět v hledišti pod teplo produkujícími lampami.

Bohužel v tomto předvánočním čase se brzy stmívá, takže se nebylo možné pokochat stavebními novinkami zvenčí na kostele. Jinak by každý viděl, jak práce na obnově kostela pokračují. Právě je tu lešení, za nímž se objevuje nová omítka pečlivě podle starých způsobů vršená na kamennou zeď. Přibylo nových oken, nové jsou části podhledů. Také jsme nemohli společně okukovat renovovanou hospodu, kde práce postupují velmi rychle, a to zvenčí i zevnitř.

Další koncert, pokud nenastane nějaký problém, by se mohl konat zase na svátek Petra a Pavla.

Napsat komentář