Můžete vstoupit na hřbitov

Po dlouhé době se můžeme podívat, jak vypadá náš hřbitov: pracovníci města zde vymýtili letitá křoviska a plevel, takže celá plocha je dobře přehledná. Město se chystá zahájit práce na hřbitovní zdi, která si opravu už skutečně zaslouží, stejnětak i si zaslouží i nová vrata (doufám, že to bude kvalitní kovářská práce!). Stává se totiž, že někteří lidé, kterým nestačí přístup na WC v hospodě, volí při potížích tento prostor, a to si myslím zavání hrubou neúctou k místu, kde spočilula těla našich předků. I když jich tu už moc není.

Řada našich občanů se teď víc stará o své okolí, i když se najdou i odstrašující výjimky, které nejenže mají okolo svých domů neuvěřitelný nepořádek, ale stavějí si různé drobné i větší stavby, některé z nich bohužel na mnoho let změní ráz části vesnice. A to nemluvím o lidech, kteří mění svá dosluhující dřevěná okna na domcích za plastová.

Děkuju paní a panu Melicharovým, kteří se tak vzorně starají o své široké okolí. Cesta vedoucí kolem nich je překrásná, jít tudy je silný zážitek. Kdybytak jim podobných bylo víc.

Všechny hosty stránky zdraví Lenka.